Дослідження будови та властивостей тетракіс-комплексів лантаноїдів з N-(біс-(бензиламіно)фосфорил)тозиламідом - Притула, A.Ю.; Труш, В.О.; Слива, Т.Ю.; Ліціс, О.О.; Неділько, С.Г.; Амірханов, В.М. (Доповіді НАН України, 2015)
Синтезовано новий лiганд N-(бiс-(бензиламiно)фосфорил)тозиламiд (HL) та середню сiль NaL на його основi. Видiлено в iндивiдуальному станi координацiйнi сполуки лантаноїдiв загальної формули Na[LnL₄]. Дослiджено їх склад та будову за допомогою методiв IЧ, ЯМР та електронної спектроскопiї. На основi отриманих даних запропоновано спосiб координацiї лiгандiв i склад координацiйних сполук. Пiдтверджено наявнiсть ефективної фотолюмiнесценцiї європiю в кристалiчному зразку комплексу Na[EuL₄].