Перетворення координат у кінематичних мінливих множинах - Грушка, Я.І. (Доповіді НАН України, 2015)
Вивчаються кiнематичнi мiнливi множини (“абстрактнi кiнематики”), якi оснащенi рiзноманiтними геометричними та топологiчними структурами, а саме: метричними, топологiчними, лiнiйними, банаховими, гiльбертовими та iншими просторами. Дослiдження в цьому напрямку можуть бути цiкавими для астрофiзикiв, оскiльки iснує припущення, що у великих масштабах Всесвiту закони фiзики (зокрема, закони кiнематики) можуть вiдрiзнятися вiд тих, якi дiють в околi нашої сонячної системи.