Сутнісні засади соціал-демократії в політичних поглядах В. Левинського - Кобута, Л. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Стаття присвячена висвітленню концептуальних підходів Володимира Левинського на сутнісні засади соціал-демократичної ідеї, розкриває розуміння ним специфіки соціал-демократії та перспектив її реалізації в українському суспільстві на початку ХХ століття.