Законодавчі аспекти управління національною безпекою за рубежем - Біденко, А. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Стаття є частиною дослідження автора щодо вад українського законодавства у сфері управління національною безпекою. Вивчення документів західних країн свідчить, що рецепти вирішення цієї проблеми є, існують і відповідні механізми. Аналіз форм правління, подібних до української, також дає можливість моделювати відповідні рішення. Пропонується перелік питань, які необхідно вирішити Україні для уникнення потенційних загроз.