Перспективи розвитку Збройних Сил України в контексті удосконалення воєнної організації держави - Єрмоленко, А. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Останнім часом вітчизняні воєнні теоретики і державні діячі все частіше використовують термін „воєнна організація держави” (ВОД), аналізують проблеми, пов’язані з її життєдіяльністю. Безумовно, базовим компонентом ВОД є збройні сили. Автор статті пропонує власний підхід до розв’язання деяких проблемних питань оптимізації розвитку військової сфери України.