Новейшая тектоника Западного (Преддобруджского) сегмента Скифской плиты и прилегающих территорий - Верховцев, В.Г. (Геофизический журнал, 2010)
Викладено результати середньомасштабного (1 : 500 000) картування новітньої тектоніки регіону, яке здійснено на основі морфографічних, морфометричних та аерокосмічних методів дослідження. Виділено й охарактеризовано активні на новітньому етапі розвитку лінійні й кільцеві структури, а також сумарні амплітуди вертикальних пізньопліоцен-четвертинних рухів земної поверхні. На основі неотектонічних критеріїв оцінено пошукові перспективи виявлених структур.