Механічні та триботехнічні властивості детонаційних покриттів із композиційного матеріалу на основі карбіду титану–хрому - Коновал, В.П.; Акопян, В.В.; Костенко, О.Д.; Гальцов, К.М.; Мосіна, Т.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Методом детонацiйного напилення на зразках iз конструкцiйної сталi отримано покриття iз композицiйного конгломерованого порошку на основi карбiду титану–хрому. Дослiджено технологiчнi властивостi порошку для напилення, а також склад, структуру, механiчнi та триботехнiчнi властивостi покриттiв iз нього. Одержанi покриття мають гетерофазну дрiбнодисперсну структуру з рiвномiрним розподiлом фаз та високу зносостiйкiсть (I = 2 ÷ 3 мкм/км) в умовах тертя–ковзання без мастила при навантаженнях до 2 МПа.