Розв’язання контактної задачi для попередньо напруженого шару та двох спiввiсних пружних штампiв з початковими (залишковими) напруженнями - Максимчук, Д.М. (Доповіді НАН України, 2015)
В рамках лiнеаризованої теорiї пружностi наведено осесиметричну задачу про тиск двох спiввiсних цилiндричних штампiв з початковими напруженнями, що тиснуть на шар з початковими напруженнями. Дослiдження подано у загальному виглядi для теорiї великих початкових деформацiй та двох варiантiв теорiї малих початкових деформацiй при довiльнiй структурi пружного потенцiалу.