Релігійний компонент в системі освіти: підходи до державного регулювання - Романова, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Вихід на загальнодержавний рівень проблеми запровадження у загальноосвітніх школах України релігійних дисциплін потребує вивчення й аналізу цілого комплексу питань задля формування відкритих, зрозумілих позицій щодо підходу держави до регулювання релігійного компонента у світській системі освіти.