Політична і популярна культури як предмет політологічного аналізу - Півнева, Л. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
У статті розглядаються категорії політичної і популярної культур. Виокремлено підходи деяких зарубіжних вчених до категорії політична культура у її взаємодії з культурою популярною. Наголошується, що популярна культура є особливою формою політичної культури. На прикладах з життя сучасного українського суспільства показано спільне та особливе у змісті політичної і популярної культур.