Георадарное зондирование подповерхностной структуры грунта Национального заповедника "София-Киевская" на территории Кирилловской церкви - Кожан, Е.А.; Сугак, В.Г.; Сугак, А.В. (Геофизический журнал, 2010)
Розглянуто застосування георадарного зондування для визначення вологості та структури шарів ґрунту в околиці Кирилівської церкви, що є складовою Національного заповідника «Софія-Київська». Зондування здійснено із використанням сигналу с покроковою зміною частоти у діапазоні 130—270 МГц. Наведено результати визначення ступеня зволоження ґрунту, що одержані на основі застосування фазової структури сигналів. За аналізом ступеня зволоження шару лесової супесі, проведеним на основі георадарної інформації, зроблено висновки щодо можливих причин деформації будинку храму. Отримана інформація може бути використана для розробки захисних інженерних заходів.