Партійний вимір російського націоналізму в Україні - Кармазіна, М. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Успішність процесу розбудови української держави залежить від укорінення в свідомості українства ідеї необхідності консолідації нації і, у зв’язку з цим, розпізнання в суспільстві сил, які, мімікруючи та проголошуючи найблагородніші, на перший погляд, політичні гасла, насправді виконують функції своєрідної „п’ятої колони”, метою якої є зруйнування молодого державного організму. Доказ цьому – їхні слова та дії.