Дослідження геоінформаційної структури синхронності багаторічного природного режиму рівнів ґрунтових вод як основа підвищення вірогідності довгострокових прогнозів (на прикладі території Дніпропетровської області) - Давибіда, Л.І.; Кузьменко, Е.Д. (Геоінформатика, 2011)
Виконано оцінку регіональної багаторічної однорідності режиму рівнів ґрунтових вод на території Дніпропетровської області із застосуванням комплексного аналізу часових рядів спостережень для репрезентативних гідрогеологічних пунктів. Здійснено групування спостережних свердловин за ознакою синхронності багаторічних коливань положення рівня. У межах досліджуваного регіону виділено території з однорідним багаторічним режимом рівнів ґрунтових вод.