Результати визначення питомої густини природного розчину в межах гідродинамічної пастки рециркуляційного типу - Хтема, А.В.; Хтема, В.М. (Геоінформатика, 2011)
За допомогою геліогеологічних уявлень, геологічної інтерпретації каротажних діаграм і структурно-числового моделювання в межах гідродинамічної пастки рециркуляційного типу визначено питому густину природного розчину, понижені значення якої приурочені до нафтогазоносносних інтервалів. Сформульовано постулат, що конкретизує концептуальні засади нафтогазопошукової геології, – гірські породи стають нафтогазонасиченими за наявності певних геолого-фізичних процесів.