Між авторитаризмом і демократією: політичний режим після „помаранчевої революції” - Мацієвський, Ю. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Зміна влади в Україні, спричинена „помаранчевою революцією”, породила сподівання на швидку демократизацію і поступ до консолідованої демократії. У статті обгрунтовується думка, що зі зміною влади політичний режим в Україні залишається гібридним, перехідним. (Гібридним вважається режим, що поєднує в собі елементи авторитаризму з ознаками демократичного урядування).