До 75-річчя Аркадія Григоровича Шапара (Геоінформатика, 2011)
5 вересня 2011 р. виповнилося 75 років члену-кореспонденту НАН України Аркадію Григоровичу Шапару. За 50 років плідної наукової і громадської діяльності у системі НАН України він став видатним вченим в галузі гірничих і геологічних наук, відомим фахівцем із застосування інформаційних технологій при розв’язанні задач надро-та природокористування, сталого розвитку й техногенної безпеки.