Модель визначення пріоритетних напрямів зовнішньополітичних дій України - Юзефович, В.; Возняк, С.; Вербицький, С. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Автори статті пропонують модель, що дозволяє раціонально визначати пріоритетні напрями зовнішньополітичних дій України, спрямованих на зниження гостроти протиріч з іншими країнами регіону.