Сучасні зміни клімату Луганської області - Краковська, С.В. (Геоінформатика, 2012)
Досліджено зміни кліматичних умов у Луганській області в період 1991–2010 рр. відносно стандартного кліматичного періоду 1961–1990 рр. Проаналізовано зміни річних і місячних температур повітря й кількості опадів та їх просторовий розподіл. Детально розглянуто сучасні зміни кліматичних індексів у Луганську, зокрема індексів спеки, холоду, зволоження та посушливості разом з комбінованими індексами, запропонованими групою експертів з European Climate Assessment&Dataset.