Просторова оцінка засобами ГІС засолення підземних вод неогенового водоносного комплексу на території Херсонської області - Щербак, О.В. (Геоінформатика, 2012)
За допомогою засобів ГІС виконано просторове відображення часової мінливості мінералізації підземних вод неогенового водоносного комплексу на території Херсонської області. Встановлено, що площа поширення мінералізованих вод збільшується в часі. Питними залишаються води, поширені у південній та частково північній частинах області. Решта території області зазнає процесу засолення підземних вод.