В’язкість природного розчину в межах гідродинамічної пастки рециркуляційного типу - Хтема, А.В.; Хтема, В.М. (Геоінформатика, 2012)
Висвітлено невідому раніше геоінформацію, що отримана за допомогою геологічної інтерпретації каротажних діаграм. З використанням інтегральних фізико-математичних моделей у межах окремих інтервалів водонафтогазоносної осадової товщі визначено характер флуктуацій значень динамічної та кінематичної в’язкостей природного розчину. Наведені відомості можна застосовувати для кількісної оцінки та графічної візуалізації змін у швидкості та траєкторії руху природного розчину, локалізації аномалій типу “поклад” і виявлення скупчень вуглеводнів.