Скважинные ядерно-геофизические исследования приповерхностных горных пород. 1 - Звольский, С.Т.; Кетов, А.Ю.; Кулик, В.В.; Бондаренко, М.С.; Дейнеко, С.И.; Иващенко, С.А.; Камилова, О.В.; Евстахевич, З.Н. (Геофизический журнал, 2010)
На основi комплексного використання нейтронного, гаммагамма i гаммакаротажу запропоновано новi пiдходи до визначення петрофiзичних параметрiв приповерхневих гiрських порiд в зонi аерацiї та в зонi, що знаходиться нижче рiвня ґрунтових вод. Шляхом збiльшення кiлькостi визначуваних параметрiв значно розширено iнформативнiсть радiоiзотопного каротажу. Завдяки комплексуванню геофiзичних методiв i коректному врахуванню особливостей пiщаноглинистих порiд, пiдвищено достовiрнiсть i точнiсть визначень вологостi, пористостi, густини сухої породи, густини твердої фази, глинистостi, вмiсту хiмiчно зв’язаної води та iнших параметрiв.