Лобізм у системі представництва інтересів - Биковець, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2006)
Стаття присвячена проблемі лобізму як одному з основних механізмів реалізації інтересів соціальних груп. Актуальність дослідження обумовлена тим, що в сучасних соціально-політичних умовах лобізм починає відігравати все більшу роль у процесі вироблення і прийняття рішень як на рівні уряду, так і на рівні місцевого самоврядування. У зв’язку з цим феномен лобізму, його сутнісні риси та характеристики привертають особливу увагу науковців.