Видiлення тектонiчних порушень за швидкостями осадконагромадження - Козленко, М.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Визначено швидкостi осадконагромадження в центральнiй частинi пiвнiчно-захiдного шельфу Чорного моря по шести часових зрiзах вiд середньої юри до сучасностi. На пiдставi аналiзу точок перегинiв кривих Vос позначено положення розломiв в осадочному чохлi. Добрий збiг отриманих результатiв з даними попереднiх дослiджень дозволив зробити висновок про можливiсть застосування даного методу для визначення зон тектонiчних порушень.