Хімічне модифікування пероксидної похідної епоксидного олігомеру ЕД-24 1,4-бутандіолом - Братичак, М.М.; Івашків, О.П.; Астахова, О.Т. (Доповіді НАН України, 2015)
Синтезовано та схарактеризовано реакцiйноздатний олiгомер, який мiстить у своїй структурi пероксидну групу, а також первинну й вториннi гiдроксильнi групи, на основi пероксидної похiдної епоксидного олiгомеру ЕД-24 (ПО) i 1,4-бутандiолу. Встановлено вплив природи й кiлькостi каталiзатора, температури та тривалостi реакцiї на швидкiсть проходження реакцiї ПО з 1,4-бутандiолом. Розраховано ефективнi константи швидкостi та енергiю активацiї реакцiї. Показана можливiсть застосування такого продукту при формуваннi плiвок на основi епоксиолiгомерної сумiшi, що складалася iз смоли ЕД-20 та олiгоестеракрилату ТГМ-3.