Однодзеркальний ультразвуковий концентратор - Флора, В. Ф. (Інститут гідромеханіки НАН України, 2006)
Представлено конструкцію однодзеркального параболоїдного концентратора акустичних хвиль ультразвукових частот, у якій простір предметів відокремлений від простору зображень, а фокус параболоїда розташований за межами концентратора. Досліджені акустичні характеристики концентраторів даного типу.