Загальні підходи до розробки програми радіаційного захисту при перевезенні радіоактивних матеріалів - Богорад, В.І.; Литвинска, Т.В.; Носовський, А.В.; Трофімова, О.Є. (Ядерна та радіаційна безпека, 2009)
Представлено результати науково-дослідної роботи, виконаної фахівцями Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки на замовлення Державного комітету ядерного регулювання України. Розглянуто структуру та основні вимоги до розробки програм радіаційного захисту при перевезенні радіоактивних матеріалів, що базуються на нормативних документах України та рекомендаціях МАГАТЕ.