Обґрунтування вибору стратегії зняття з експлуатації дослідницького ядерного реактора ВВР-М - Лобач, Ю.М.; Лисенко, М.В.; Макаровський, В.М. (Ядерна та радіаційна безпека, 2009)
Подано аналіз факторів, які обумовлюють вибір стратеги зняття з експлуатації дослідницького ядерного реактора ВВР-М Інституту ядерних досліджень HAH України. Згідно з обраною стратегією визначено послідовність етапів зняття з експлуатації, склад робіт на цих етапах, а також необхідні умови та інфраструктура для своєчасного і ефективного виконання запланованих заходів.