Розробка вимог до використання імовірнісних методів для оптимізації технічного обслуговування та ремонтів обладнання - Бережний, А.I.; Севбо, О.Є.; Семенюк, I.О. (Ядерна та радіаційна безпека, 2009)
Об'єктом дослідження є використання ризик-орієнтованих підходів (РОП) у регулюючій діяльності та експлуатації АЕС України, а саме оптимізація технічного обслуговування і ремонтів (ТОІР) з використанням імовірнісних методів. Наведено основні принципи та вимоги до оптимізації ТОІР з використанням РОП.