Експериментальний доказ незмінності форми ізоенергетичних еліпсоїдів n–Ge в умовах сильної одновісної пружної деформації - Гайдар, Г.П.; Баранський, П.І. (Доповіді НАН України, 2015)
На зразках n−Ge одержано експериментальний доказ того, що в умовах сильної направленої пружної деформацiї вiдбувається лише вiдносне змiщення iзоенергетичних елiпсоїдiв у шкалi енергiй, однак форма елiпсоїдiв залишається при цьому незмiнною.