Карбідні перетворення в процесі отримання хромової карбідосталі евтектичного типу - Шевченко, О.М.; Максимова, Г.О.; Даниленко, М.І.; Ковиляєв, В.В.; Фірстов, С.О. (Доповіді НАН України, 2015)
Методами растрової та електронної мiкроскопiї проведено дослiдження структури та карбiдного складу хромової карбiдосталi. Визначено присутнiсть двох рiзновидiв карбiдiв — бiльш крупних овальної форми з досить чiткою огранкою та у виглядi тонких евтектоїдних пластин, що утворюють колонiї. Було уточнено стадiї синтезу карбiдiв, а також їх перетворень при гарячiй деформацiї та вiдпалi. Дiлянки структури з високим вмiстом хрому складаються переважно з (Cr, Fe)₇C₃ та незначних залишкiв Cr₃C₂; невеликi карбiди, що знаходяться у дiлянках з великим вмiстом залiза, зазнають подальшого карбiдного перетворення у бiльш низький карбiд хрому (Cr, Fe)₂₃C₆.