Глибинна будова пiвнiчно-схiдної частини Чорного моря за результатами сейсмогравiтацiйного моделювання - Козленко, Ю.В. (Доповіді НАН України, 2015)
На пiдставi томографiчних розрахункiв уздовж профiлю ГСЗ № 17 побудовано густинну модель з добором аномалiй поля сили тяжiння у вiльному повiтрi, яка показала, що земна кора в перетинi профiлю за своєю потужнiстю i розподiлом значень V й ρ вiдноситься до субконтинентального типу. Комплексна iнтерпретацiя сейсмiчної i гравiтацiйної моделей обгрунтовує, що особливостi будови пiвнiчно-схiдної частини Чорного моря бiля узбережжя Кримського пiвострова в перетинi профiлю зумовленi процесами базифiкацiї континентальної кори.