Замінні амінокислоти плазми крові у хворих на стабільну та нестабільну стенокардію - Лизогуб, В.Г.; Завальська, Т.В.; Богдан, В.В.; Жорніченко, Д.М. (Доповіді НАН України, 2015)
Обстежено хворих на стабiльну та нестабiльну стенокардiю. Застосовували метод iонообмiнної рiдинно-колонкової хроматографiї. В плазмi кровi визначали вмiст незамiнних амiнокислот. У хворих на нестабiльну стенокардiю порiвняно з хворими на стабiль ну стенокардiю виявлено достовiрне пiдвищення вмiсту таких амiнокислот: орнiтину, пролiну, глiцину, серину, таурину; достовiрне зменшення таких амiнокислот: цистеїну, аланiну, глутамiну.