Магнитно-минералогическая характеристика, классификация и использование природных магнитных песков - Курников, Ю.А.; Орлюк, М.И. (Геофизический журнал, 2011)
Магнітні піски є новим об’єктом досліджень у зв’язку з можливістю їх використання у багатьох галузях народного господарства. Для зразків піску з Чорноморського регіону, Росії та Єгипту здійснено експериментальні магнітно-мінералогічні дослідження, що дало змогу визначити мінеральний склад, магнітну сприйнятливість порід, ізотерму Кюрі тощо. Аналіз мінерального складу та магнітних параметрів природних магнітних пісків показав можливість їх застосування як наповнювача фільтрів для очищення води.