Экспериментальные исследования собственных колебаний Земли в Антарктиде и Украине в электромагнитных излучениях - Богданов, Ю.А. (Геофизический журнал, 2011)
За системного підходу до виявлення прихованих періодичностей на основі застосування математичного апарату, що включає як спектральний аналіз, так і вейвлет-перетворення часових рядів, установлено періодичність варіацій електромагнітної активності (ЕМА) Землі в Антарктиді й Україні з періодами годинного і добового діапазонів. Виявлено структуру спектра коливань, факт існування стійких коливань і групування їх на частотній осі, визначено діапазони частот, на яких ЕМА Землі виникає найчастіше.