Особенности динамики сейсмической активности в моделях типа Фитцхью—Нагумо - Спиртус, В.Б. (Геофизический журнал, 2011)
Для моделей типу Фітцх’ю—Нагумо, які застосовують для опису сейсмічної активізації, наведено приклади квазіперіодичної динаміки та існування гомоклінічних траєкторій, що відповідають біжучим імпульсам. Для двомодової бездифузійної моделі отримано динамічну систему рівнянь, що пов’язує амплітуди першої і третьої мод. Як фізичне пояснення явища сейсмічного затихання запропоновано конкуренцію мод.