О влиянии крупномасштабных неоднородностей мантии на суточные числа Лява - Лубков, М.В. (Геофизический журнал, 2011)
На основі оригинального комбінованого методу, який поєднує аналітичні переваги підходу Сасао, Окубо, Саіто з обчислювальними можливостями методу скінченних елементів, оцінено вплив субгоризонтальних великомасштабних неоднорідностей мантії порядку декількох тисяч кілометрів на добові числа Лява і Шида 2-го порядку. Показано, що наявність таких неоднорідностей в мантії нелінійно впливає на припливні параметри Землі. Цей вплив на добові числа Лява і Шида 2-го порядку може досягати декількох відсотків.