Пріоритетні функції політичного лідера - Холод, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
У статті здійснюється спроба розкрити обумовленість і заданість функціональних пріоритетів у діяльності політичного лідера під впливом різноякісного соціального середовища.