Оцінка властивостей водовугільної суспензії у гідродинамічних умовах - Білецький, В.С.; Круть, О.А. (Доповіді НАН України, 2015)
Розглянуто поведiнку водовугiльної суспензiї високої концентрацiї (ВУСВК) у динамiчних умовах на основi фундаментальних уявлень теорiї агрегативної стiйкостi лiофобних дисперсних систем (теорiї ДЛФО). Дано оцiнку отриманих результатiв у порiвняннi з практичними технiчними характеристиками гiдравлiчного транспортування водовугiльної суспензiї.