Об особенностях 4D гравитационного мониторинга геологической среды - Дубовенко, Ю.И.; Черная, О.А. (Геофизический журнал, 2011)
Визначено поняття та особливості 4D гравітаційного моделювання. Обробку його даних на коротких профілях запропоновано проводити за співвідношенням зі швидкоспадними ядрами, а варіації поля через вплив малоінтенсивних геофізичних факторів ураховувати за методикою Двуліта.