Перспективи вдосконалення регуляторної політики у сфері радіаційної безпеки в Україні - Костенецький, М.І. (Ядерна та радіаційна безпека, 2011)
Обговорюється стан регуляторної політики в Україні у сфері радіаційної безпеки. Пропонується спростити систему видачі дозволів на проведення діяльності у сфері використання ядерної енергії шляхом видачі єдиного документа — ліцензії — Державним комітетом ядерного регулювання. На санепідслужбу МОЗ України слід покласти обов’язок видачі висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи на об’єкти, де провадиться діяльність з використанням джерел іонізуючого випромінювання.