Адміністративно-правовий режим діяльності військових аташе на території держав акредитаці - Авдошин, І. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
Автор аналізує проблеми трансформації поняття „державний суверенітет”, поступове набуття Європейським Союзом атрибутів держави, особливості „державного суверенітету” в умовах інтеграції до наддержавних структур (зокрема - ЄС) та роль іміджу наддержавної структури в цьому процесі.