Расчет волновых полей для анизотропных сред с поглощением на основе отражательного метода - Роганов, Ю.В.; Роганов, В.Ю. (Геофизический журнал, 2011)
Запропоновано стійкий спосіб обчислення хвильових полів для горизонтально-шаруватих анізотропних середовищ на основі методу відбиття. Для градієнтних середовищ виведено диференціальне рівняння Ріккаті, коефіцієнти якого визначають за методом збурень.