Эволюция тектоносферы Волыно-Подольской плиты - Гордиенко, В.В.; Гордиенко, И.В.; Завгородняя, О.В.; Логвинов, И.М.; Тарасов, В.Н. (Геофизический журнал, 2011)
Розглянуто геологічну історію та схеми глибинних процесів у тектоносфері Волино-Подільської плити від пізнього докембрію до сучасності. Продемонстровано узгодження розрахованих (що відповідають уявленням адвекційно-поліморфної гіпотези) та експериментально встановлених параметрів. Детально проаналізовано процес сучасної активізації плити. За комплексом геолого-геофізичних даних визначено три зони сучасної активізації.