Конфліктний потенціал виборів і технології його врегулювання в Казахстані - Насімова, Г. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
Вибори відображають сформовану в суспільстві розстановку політичних сил, його основні політичні потреби й інтереси. Політична ж цінність виборів полягає в тім, що вони переводять політичні протиріччя у сферу відкритої, легітимної політичної конкуренції, дають можливість уникнути екстремістського розвитку подій. Тобто, вибори – це один з методів залагодження конфліктів, покликаний надати стихійній боротьбі інтересів цивілізованого характеру. Результати виборів є найважливішим і найбільш точним показником морально"психологічного стану суспільства, його ідейно-політичної орієнтації.