Проблемні питання запобігання незаконному поводженню з радіоактивними матеріалами в Україні - Азаров, С.І.; Сидоренко, В.Л.; Литвинов, Ю.В. (Ядерна та радіаційна безпека, 2012)
Наведено огляд нормативно-правової бази та організаційні заходи щодо фізичного захисту радіоактивних матеріалів. Показано необхідність системного підходу до вдосконалення законодавчих і нормативно-технічних документів, принципів і напряму взаємодії профільних установ у галузі попередження незаконного поводження з радіоактивними матеріалами. Ключові слова: радіоактивні матеріали, безпека, захист, законодавство.