Результати науково-технічної діяльності ДНТЦ ЯРБ за 2011 рік - Громов, Г.В.; Носовський, А.В.; Валігун, Н.П.; Воробей, І.І. (Ядерна та радіаційна безпека, 2012)
Представлено основні результати науково-технічної діяльності Державного підприємства «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки» у 2011 р. з розвитку системи нормативного регулювання ядерної та радіаційної безпеки, експертно- аналітичної діяльності, науково-технічної підтримки наглядової функції державного регулювання, наукових та аналітичних досліджень з обґрунтування регулюючих рішень, а також науково-інформаційної та міжнародної діяльності підприємства. Висвітлено участь ДНТЦ ЯРБ як організації науково-технічної підтримки державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки у заходах з поглибленої переоцінки безпеки енергоблоків АЕС України, необхідність реалізації яких виникла у зв’язку з подіями на АЕС «Фукусіма-1» в Японії. Ключові слова: Держатомрегулювання України, АЕС, ДНТЦ ЯРБ, ЯРБ, технічна оцінка, переоцінка безпеки, стрес-тест.