Аналіз досвіду використання мобільних лабораторій радіаційного контролю - Бєлов, Я.Ю.; Богорад, В.І.; Литвинська, Т.В.; Носовський, А.В.; Слепченко, О.Ю.; Трофімова, О.Є. (Ядерна та радіаційна безпека, 2012)
Наведено результати аналізу технічного та методичного оснащення мобільних радіологічних лабораторій, що експлуатуються провідними в сфері використання ядерної енергії державами з метою забезпечення ефективної роботи автомобіля радіаційної розвідки RanidSONNI. Висвітлено досвід використання мобільної лабораторії під час проведення чемпіонату Європи з футболу, що відбувався в Києві. Визначено можливі напрямки використання мобільної лабораторії.