H-розв’язнiсть задачi оптимального керування для виродженої елiптичної варiацiйної нерiвностi - Задоянчук, Н.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Розглянуто задачу оптимального керування для виродженої елiптичної варiацiйної нерiвностi з ваговою функцiєю потенцiального типу, що входить до диференцiального оператора. Доведено розв’язнiсть задачi оптимального керування в класi так званих H-допустимих розв’язкiв. Встановлено властивiсть замкненостi множини H-допустимих пар у добутку топологiй простору керувань та простору станiв.