Концепції формування органів державної влади у політичній думці ОУН(м) 1940 – 1950-х років - Рибак, А. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
У статті проаналізовано офіційні та неофіційні документи Організації українських націоналістів (А. Мельника) стосовно планів формування і діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування. Автор звертає увагу на проекти нормативних актів майбутньої держави – „Комісії державного планування”, програми ОУН різних років, концепції окремих авторів - членів ОУН. Застосовується хронологічний принцип викладу матеріалу, що дає змогу простежити еволюцію поглядів діячів ОУН(м) на проблему державної влади.