Політична субкультура як частина загальної культури суспільства - Золін, А. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
Автор аналізує феномен політичної субкультури як частини загальної культури суспільства, підсистеми політичної культури. Визначаються основні умови і фактори, що формують субкультури. Наводиться узагальнена класифікація політичних субкультур. Наголошується на тому, що регіональна політична субкультура може поєднувати в собі кілька типів субкультур. Розглядається методика пошуку субкультур у політичній культурі суспільства.